Drugoga dana Kurbanskog bajrama, u Behram-begovoj medresi u Tuzli je održana tradicionalni bajramski prijem muftrije tuzlanskog.

Prijem je upriličen za brojne zvanice iz javnog, političkog, vjerskog i kulturnog života iz Tuzle i s područja Muftijstva tuzlanskog.

Bajramskom druženju u Behram-begovoj medresi prisustvovali su lanovi Sabora IZ-e u BiH, glavni imami i imami s područja Muftijstva tuzlanskog, direktori ustanova Islamske zajednice u BiH na ovome području, vakifi, predsjednici i direktori kulturnih i obrazovnih društava i ustanova, direktori javnih preduzeća, ministri u Vladi Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Begom Gutićem, poslanici u Skupštini TK i predsjednik Skupštine Senad Alić, predsjednici odbora političkih stranaka i dr.

Gostima se obratio domaćin muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. On je pozvao na bolju međusobnu komunikaciju i strpljivost u odnosima. Između ostaloga, rekao je:

 – Pomozimo jedni drugima. Među nama imaju oni kojima je potrebna veća pomoć. Stalno ističemo da ima nejakih, slabih i to mora biti naša stalna preokupacija. Ali, pomozimo i onima koji su naizgled jači od nas, jer nose velike obaveze. Pomozimo onima koji su ispred nas, koji su preuzeli taj emanet.  Ako budemo jedni drugima odmagali, onda nećemo napredovati.

Muftija je još istaknuo da je Islamska zajednica porodica svih Bošnjaka i da se u njoj svi treba da osjećaju kao njeni članovi. Na kraju je svima čestitao bajram.

{gallery}2609150{/gallery}