Na XVIII mektebskom takmičenju Islamske zajednice u BiH iz testa općeg znanja Lejla Begunić, iz Ćehaja kod Srebrenika, osvojila je prvo mjesto.

Dana 23.5.2015. godine  na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, u organizaciji Uprave za vjerska pitanja, održano je Osamnaesto mektebsko takmičenje iz tri kategorije: učenje Kur'ana za mlađi uzrast učenika, za stariji i takmičenje iz općeg znanja. Lejla Begunić je, nakon što je najuspješnije uradila test na takmičenju na nivou medžlisa, te na nivou muftijstva, predstavljala Muftijstvo tuzlansko na državnom takmičenju, na nivou Rijaseta. Nakon završenog takmičenja ponijela je titulu najuspješnijeg takmičara iz kategorije test općeg znanja.

Lejla Begunić, kći Jasmin-ef. i Mirsade, rođena je 05.06.1999 godine. Učenica je devetog razreda i polaznica mekteba džemata Čehaje, MIZ-e Srebrenik. Učestvovala je na raznim takmičenjima i postizala dobre rezultate: Mektebsko takmičenje iz kiraeta do 12 godina osvojila je 2010 godine drugo mjesto, 2011 godine drugo mjesto, Mektebsko takmičenje iz kiraeta do 15 godina osvojila je: 2012 godine treće mjesto, 2013 godine četvrto mjesto, 2014 godine četvrto mjesto, općinsko takmičenje iz vjeronauke za osme razrede u 2014 godini osvojila je drugo mjesto. Općinsko takmičenje iz biologije za osme razrede u 2014 godini osvojila je prvo mjesto. Kantonalno takmičenje iz biologije za osme razrede osvojila je prvo mjesto, a na federalnom takmičenju iz biologije za osme razrede osvojila je treće mjesto. Općinsko takmičenje za devete razrede iz hemije u 2015 godini osvojila treće mjesto. Mektebsko takmičenje na nivo medžlisa u 2015 godini u kategoriji test općeg znanja osvojila prvo mjesto, na nivou Muftijstva osvojila prvo mjesto i plasirala se na finalno takmičenje za, gdje takođe pokazuje najbolje znanje i osvaja prvo mjesto. I postaje najbolji učenik u BiH u kategoriji test općeg znanja. 

Damir Babajić