U nedjelju 19. februara ove godine održana je mevludska svečanost u Gazi Turalibegovoj džamiji i predstavljeni karta vjerskih objekata i plan tuzlanskih vakufa.

Mevludu su prisustvovali pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik IO MIZ Tuzla Hasan-ef.Spahić i veliki broj džematlija.

Prisutnima su se obratili imam džamije hfz. Merim-ef. Đulović i glavni tuzlanski imam , a predavanje je održao Sead-ef. Seljubac. On je govorio o važnosti očuvanja tradicije i tradicijskih vrijednosti.

Mevludski program je izveo Hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla „Gazi Turali-beg“.

Nakon ovog programa, u sjedištu Medžlisa Tuzla promovirani su karta vjerskih objekata Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i Plan tuzlanskih vakufa. Autor karte vjerskih objekata je dr. Edin Hadžimustafić, a stručni konsultant je mr. Ramiz-ef. Bajić, imam džemata Tušanj. Karta vjerskih objekata izrađena je u saradnji sa Geografskim društvom Tuzlanskog kantona. Izdavač je Medžlis Islamske zajednice Tuzla, a autori Plana vakufa su mr. Elmedin Avdibašić i mr. Dženan Rahmanović. Obradu plana uradio je Metrix-inženjering d.o.o. Tuzla, dok su obradu podržali vakifi mr. Asim Imamović, Almir Ibrahimović i Fuad Kadrić. Plan je urađen u skladu sa najmodernijim digitalnim standardima. O detaljima Plana vakufa govorio je mr. Rusmir Djedović.

Dan Medžlisa Islamske zajednice Tuzla obilježava se 15. februara, na dan kada je 1572. godine u Čačku potpisana Gazi Turali-begova vakufnama. Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine je Gazi Turali-begovu džamiju, zajedno s haremom i turbetom, 2005. godine proglasila nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.