Radost s džematlijama ovog mjesta, poznatog po dobrom povratku i kao mjesto vrijednih ljudi, podijelili su njihovi gosti: Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, glavni imam MIZ Bratunac Elvir-ef. Hodžić i glavni imami MIZ Srebrenica i MIZ Puračić, predsjednici IO MIZ Bratunac i Srebrenica

U četvrtak 15.12.2016. god., poslije ikindije-namaza, proučen je mevlud u Biljači, džemat Voljevica, Medžlis Islamske zajednice Bratunac.

Radost s džematlijama ovog mjesta, poznatog po dobrom povratku i kao mjesto vrijednih ljudi, podijelili su njihovi gosti: Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, glavni imam MIZ Bratunac Elvir-ef. Hodžić i glavni imami MIZ Srebrenica i MIZ Puračić, predsjednici IO MIZ Bratunac i Srebrenica.

U prisustvu velikog broja džematlija, gostiju i imama, program su izveli članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Bratunac. Skupu se obratio muftija tuzlanski koji je, između ostalog, iskazao duboko poštovanje prema onima koji su se vratili i koji bdiju i vrijedno organiziraju svoje porodice ovdje na granici i na ovim bratunački ravnicama.

Džemat Voljevica je u prethodnom periodu intenzivno radio na izgradnji i rekonstrukciji infrastrukture. U 2016. godini bila je potpuna rekonstrukcija i ugradnja grijanja u džamiji, a izgrađen je i mesdžid u Zalužju. Navedeni projekti su uspješno realizovani uz svesrdnu pomoć džematlija, nevladine organizacije EMAUS, Medžlisa Islamske zajednice Bratunac i Muftiluka tuzlanskog.

{gallery}1712160{/gallery}