U srijedu 12. decembra u Centru za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” održana je mevlduska priredba učenika osnovnih i srednjih škola iz Tuzle. 
Priredba koja je priređena za korisnike pomenutog Centra rezultat je zajedničkog rada Aktiva vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola iz Tuzle, drugih nastavnika i profesora koji su uključeni u nastavni proces i Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Prisutnima se u ime glavnog tuzlanskog imama hfz. Ahmed-ef. Huskanovića obratio Mersad-ef. Pašić koji se zahvalio svima koji su bili uključeni u organizaciju ovog događaja, ali i djeci i roditeljima iz Centra za koje je i ovaj cjelokoupan program bio priređen. Pašić je istakao i da je ovaj program jedan od 20 programa koji su se realizovali u okviru manifestacije „Stazama Poslanika islama“, te dodao da je isti samo jedan od načina na koji Medžlis Tuzla razvija i njeguje saradnju sa Centrom, kao i brigu prema socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva na ovom području.

Priredbom koja je bila poučna, pomno pripremnljenog i bogatog program na drugačiji način je obilježen i svim prisutnima približen rođendan Muhammeda a.s.