U subotu, 8. juna ove godine, u džematu Ćehaje, Medžlis Islamske zajednice Srebrenik, upriličena je hatmenska svečanost za 13 polaznike mektepske nastave.

Prisutne je poselamio imam džemata Ćehaje Jasmin-ef. Begunić, koji je u svome govoru kazao da su djeca koja su završili hatmu ponos džemata, biseri i ukrasi mekteba. Predstavljeni su svršenici hatme koji su proučili odlomke iz Kur'ana i nekoliko ilahija.

Prisutne je poselamio glavni imam MIZ Srebrenik Refik-ef. Hodžić, koji je čestitao imamu Jasmin-ef. i roditeljima, a posebne čestitke uputio je svršenicima hatme.

Predavanje je održao dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog . Dr. Husić je govorio o važnosti mekteba, te je pohvalio mekteb Ćehaje i muallima Jasmin-ef. Istakao je važnost pozitivnog uticaja mekteba na našu djecu, Kur'anu koji treba da im bude vodilja u životu, kako bi se sačuvali negativnog uticaja.

Nakon predavanja učenicima su podijeljene diplome i nagrade, a muallimu Jasmin-ef . priznanje.

Hatmu su završili: Avdić Adna (kći Dževada i Nasihe), Avdić Adna (kći Adnana i Mirsade), Avdić Džan, Avdić Rusmira, Ćidić Damir, Džinić Amar, Kurtić Melita, Musić Armin, Omazić Asja, Omerović Haris, Suljagić Fatima, Suljić Emina i Soljankić Džana.