Tema razgovora su bile i posljedice poplava u Bosni i Hercegovini. Istaknuta je velika uloga koju su ustanove Islamske zajednice u BiH odigrale u pružanju pomoći svim ugroženim ljudima, bez obzira na njihovu vjersku pripadnost

U četvrtak 17. jula 2014. godine u posjeti Muftijstvu tuzlanskom je boravio šef Ureda OSCE-a za područje Sjeveroistočne Bosne Gonzalo de Cesare.

S njim je razgovarao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Tokom ovog susreta istaknuta je važnost unapređenja saradnje među vjerskim zajednicama i autoritetima na ovome području i formiranja odbora Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine u Tuzli.

Tema razgovora su bile i posljedice poplava u Bosni i Hercegovini. Istaknuta je velika uloga koju su ustanove Islamske zajednice u BiH odigrale u pružanju pomoći svim ugroženim ljudima, bez obzira na njihovu vjersku pripadnost.

Također, muftija Fazlović i de Cesare su razgovarali i o obilježavanju Genocida u Srebrenici 11. jula ove godine i istaknuli doprinos OSCE-a u mirnom posjećivanju srebreničkih stratišta od strane žrtava.

Naznačena su i pitanja crkvi na Budaku kod Srebrenice i u dvorištu porodične kuće Fate Orlović u Konjević Polju, kao i slučaj djece u osnovnoj školi u Konjević Polju.