U džematu Dobrak, Medžlis Islamske zajednice Srebrenica, u petak 10. decembra 2021. godine, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je predvodio džuma-namaz i održao hutbu.

Nakon džuma-namaza upriličen je razgovor muftije Fazlovića s džematlijama. Džematlije su iskazali zadovoljstvo zbog ove posjete muftije Fazlovića i glavnih imama Damir-ef. Peštalića i Elvir-ef. Hodžića. U zimskim mjesecima u Podrinju je veoma tiho, kako kažu, jer su u ovom periodu mnogo rjeđe posjete njihove rodbine i prijatelja koji žive u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine ili izvan domovine. Istakli su da vole svoj Dobrak, tu žive u svojim domovima, na svojoj zemlji i tako će i ostati. Govorili su i o poteškoćama među kojima se posebno ističe to što u Dobraku nema ambulante i apoteke.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić i imam džamije u Dobraku Dževad-ef. Orić istakli su da je ovo vrijedan džemat, te da su realizovane brojne aktivnosti i infrastrukturni projekti.

Muftija Fazlović je džematlijama prenio selame reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića, te je istakao da je za Bošnjake svaki dio domovine Bosne i Hercegovine jednako važan. S posebnom pažnjom gledamo u Podrinje, istok naše domovine. Obraduje nas i ohrabri kada čujemo s koliko zadovoljstva i entuzijazma Bošnjaci govore o svom životu u Podrinju, kazao je muftija Fazlović. Istakao je spremnost Islamske zajednice da uvijek bude uz svoje džematlije i pomogne u rješavanju njihovih svakodnevnih potreba.

Muftija Fazlović je u Dobraku posjetio i majku Salihu Osmanović čiju je djecu Nermina i Edina, te muža Ramu ubila Vojska Republike srpske provodeći Genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.