Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u petak 4. marta 2022. godine članove redakcije lista učenika Behram-begove medrese “Misak”. Povod za ovaj susret je izlazak jubilarnog stotog broja ovog lista.

Prijemu su prisustvovali dr. Ahmed-ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese, Senada Mehmedćehajić, koordinatorica lista i Amina Đulović, stručna saradnica za medije i odnose s javnostima Muftijstva tuzlanskog.

Muftija Fazlović je kazao da je ovaj jubilej pokazatelj upornosti i marljivosti učenika i učenica svih generacija Behram-begove medrese.

“Ponosni smo na rad Behram-begove medrese, njenih profesora i učenika. Već dvadeset i pet godina učenici ove škole kroz list “Misak” njeguju lijepu riječ i svoje autorske radove obznanjuju drugima. Radosni smo što je “Misak”, vaše zajedničko postignuće, objavljen u svome stotom izdanju, te ga pored učenika Behram-begove medrese, imaju priliku čitati i učenici drugih škola”, kazao je muftija Fazlović. Posebne čestitke uputio je urednici Sumeji Muratović i njenim saradnicima koji su pripremili jubilarni broj.

Direktor Hatunić je istakao vrijedan rad ove i svih prethodnih redakcija učeničkog lista, te njihovo htijenje da i na ovaj način pokažu svoja umijeća.

O radu redakcije govorile su koordinatorica Senada Mehmedćehajić i urednica Sumeja Muratović. One su se zahvalile muftiji Fazloviću na njegovoj podršci i ohrabrenju za dalji rad.