Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je danas muftiju banjalučkog mr. Nusret-ef. Abdibegovića, s kojim je razgovarao o unapređenju saradnja.

Ovom prilikom muftija Fazlović posjetio je i Medresu “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić”, gdje se prigodno obratio profesorima i učenicima ove odgojno-obrazovne ustanove Islamske zajednice.

– Ono što ste vi ovdje postigli je naše zajedničko dobro. To je i nas ojačalo. Značajni su nam rezultati koje smo u svim institucijama Islamske zajednice u Banjoj Luci vidjeli. Vi ste, naši učenici, na pragu života i jako je važno da ispred sebe imate one u koje se možete ugledati, od kojih možete učiti. Došli ste iz čestitih porodica u ovu lijepu medresu, i zajedno s muftijom Abdibegovićem i vašim profesorima, obnovitelji ste temelja jedne važne ustanove u našoj povijesti, a to je velika čast – kazao je muftija Fazlović.

Muftija je, također, u obraćanju ukazao na važnost Medrese kao kuće znanja.

Muftija Fazlović je sa delegacijom, koju su činili dr. Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese te dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, na kraju posjete obišao Ferhat-pašinu džamiju i Arnaudija džamiju.