Muftiju tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, u ponedjeljak 8. marta 2021. godine, posjetio je dr. Kadrija Hodžić, premijer Tuzlanskog kantona.

Prijemu je prisustvovao Zlatan Muratović, ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Muamer Zukić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog.

Tokom ovog susreta, premijer Hodžić je informirao muftiju Fazlovića o prvim koracima u radu Vlade Tuzlanskog kantona u novom sastavu.

Muftija Fazlović je premijeru Kadriću poželio da uspješno obavlja svoju dužnost, zajedno sa cijelim timom Vlade, te da u skladu sa svojim dužnostima i mogućnostima odgovorno brinu o potrebama ljudi.

Iskazana je spremnost da se nastavi dugogodišnja dobra saradnja Vlade i Muftijstva, te da se i u budućnosti radi na njenom unaprjeđenju. Razgovarano je i ustanovama o čijem radu zajednički brinu ove dvije institucije.

Posebno je istaknuta obaveza koju svi imamo prema Bošnjacima u Podrinju i svim Bošnjacima koji žive na području bosanskohercegovačkog entiteta RS.