Džuma-namaz u Memorijalnom centru u Potočarima predvodili su i hutbu održali Nusret-ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BiH, Ahmed-ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli i Sedin-ef. Karić, glavni imam Medžlisa IZ Živinice.

Džuma-namaz na musali u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari klanja se u periodu od 31. marta do 11. jula ove godine.

U petak 2. juna imam i hatib je bio Sedin-ef. Karić, glavni živinički imam, a džuma-namazu su prisustvovali džematlije sa područja Medžlisa IZ Živinice. Džematlije su obišle Muzej genocida, prisustvovali historijskom času i pogledali dokumentarni film o Genocidu.

Imam i hatib 9. juna je bio direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić. A taj dan u Potočarima su bili i džematlije Medžlisa IZ Gračanica zajedno sa imamom Omer-ef. Nasićem.

Svakoga 11. u mjesecu Medžlis IZ Srebrenica organizira učenje tevhida za žrtve Genocida kojem prisustvuju porodice žrtava i džematlije ovog medžlisa.

potocariii 2017

U petak 16. juna džuma-namaz je predvodio i hutbu održao Nusret-ef. Avdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BiH, koji je govorio o posljednjoj trećini mjeseca ramazana. Ovog petka u Potočarima je bila grupa džematlija iz Bratunca.

Tokom mjeseca ramazana na musalli Memorijalnog centra u Potočarima klanja se i teravih-namaz.

potocari teravija 2017