Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u petak, 23. aprila 2021. god. Medžlis Islamske zajednice Banovići.

Povod posjete je potpisivanje ugovora o zajedničkom ulaganju u izgradnju objekta Medžlisa IZ-e Banovići, koji su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik općine Banovići Bego Gutić i predstavnici Medžlisa Banovići.

Sredstva su planirana za nastavak gradnje Islamskog centra. Do sada je izgrađena džamija a planirana je i izgradnja nekoliko pratećih objekata, koji će omogućiti dalji razvoj Medžlisa IZ Banovići.

Muftija Fazlović se zahvalio ministru Ramiću i načelniku Gutiću na podršci ovom projektu. Istakao je da će ovo zajedničko ulaganje značajno pomoći da se u skorije vrijeme obezbijede daleko funkcionalniji prostori za daljni razvoj MIZ Banovići i njegovu misiju, koja je važna za sve muslimane na ovome području.

Tokom posjete Medžlisu Banovići, muftija Fazlović je održao hutbu u džamiji Islamskog centra, te je o radu ovog medžlisa razgovarao s glavnim imamom Sead-ef. Mrahorovićem i predsjednikom medžisa Muharemom Rahmanovićem.  Ovim susretima prisustvovao je i Muamer Zukić, rukovodilac službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog.