Katedra fikha za žene održana je u četvrtak, 5. decembra 2019. godine u prepunoj bosanskoj sobi Džamije Kralj Abdullah u Tuzli.

Predavanje je održala Azra Fazlović, profesorica fikha u Behram-begovoj medresi.

Prof. Fazlović je na prvom susretu novog ciklusa katedre govorila o blagodatima koje su pružene čovjeku kao dar od Gospodara, s posebnim osvrtom na namaz kao sveobuhvatni ibadet koji je čovjeku dat. „Namaz je najljepši iskaz zahvalnosti Gospodaru,“ kazala je prof. Fazlović.

Riječima dobrodošlice obratila se koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović. Ašere na početku programa je proučila Nahla Talić, kraći zikr vodila je prof. Merzija Kasumović, dok su članice hora „El-Isra“ proučile ilahiju na samom kraju susreta.

Katedri su prisustvovale koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog Hasiba Saračević, stručna saradnica Muftijstva tuzlanskog Amina Đulović, profesorice Medrese, koordinatorice, džematlijke, gošće iz Doboja i Lukavca.

Katedra je nastavak programa koji je započeo prošle godine. Susreti će se održavati svaki drugi četvrtak, a sve prisutne će moći same dati učešće u radu katedre kroz razgovor i pitanja iz oblasti fikha.

Katedru fikha, uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Odjela za brak i porodicu, organiziraju Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Odjel za brak i porodicu i Behram-begova medresa.