Ova godina je posebno važna i zbog toga što je prošlo 390 godina od prvog spominjanja Behram-begove medrese u historijskim izvorima i dokumentima

Svečanim programom, u četvrtak 6. oktobra ove godine obilježen je Dan Behram-begove medrese u Tuzli.

Bila je to prilika da se svi u ovoj školi prisjete da je na ovaj dan 1993. godine (nakon 44 godine prekida) obnovljen rad najstarije škole u sjeveroistočnoj Bosni

Četiri godine kasnije (1997.) školovanje je završila prva generacija učenika. Do danas je Behram-begovu medresu, u periodu njezinog obnovljenog rada, završilo 1.830 učenika u 20 generacija.

Ova godina je posebno važna i zbog toga što je prošlo 390 godina od prvog spominjanja Behram-begove medrese u historijskim izvorima i dokumentima. Ovaj značajni jubilej bit će obilježen nizom programa u oktobru, a jedan od njih je i obilježavanje Dana škole.

Svečani program izveli su učenici i učenice škole, a proglašena su odjeljenja koja su u prošloj školskoj godini ostvarila najbolji uspjeh, kao i učenici koji su bili najbolji pojedinci u svojim odjeljenjima i koji su osvojili značajna mjesta na takmičenjima.

Uručena su priznanja profesorima i zaposlenicima Behram-begove medrese za njihov dugogodišnji nesebični rad i trud.

Priznanja su primili Merzija Kasumović, odgajateljica, Sevret Mehmedćehajić, sekretar škole, i Sulejman Mustafić, radnik na poslovima kontrole ulaza u Behram-begovoj medresi.

Direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić uputio je čestitke učenicima i profesorima povodom Dana škole, a posebne čestitke uputio je uposlenicima i učenicima koji su dobili nagrade i priznanja.  

{gallery}0810160{/gallery}