Hafiska dova Lejli Begunić proučena je u četvrtak 27. decembra 2018. godine u džamiji Behram-begove medrese. Od 2000. godine pa do danas ona je 60. hafiz među učenicima i profesorima Behram-begove medrese.

Hafiza Lejla, kćerka Jasmina i Mirsade, hifz je položila u periodu od 1. do 15. decembra 2018. godine pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini. Njen muhafiz je Edin Dedić kojem je ona 8. kandidat kojeg je izveo u zvanje hafiza Časnog Kur'ana.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je čestitao hafizi Begunić i njenoj porodici, te je istakao da je posebno važno što je hafiza Lejla, vrijedno bosansko dijete, uzor među svojom generacijom. Prisutnima se obratio direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, koji je kazao da hafiske dove u Medresi uvijek donesu veliku radost.

Izaslanik reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića bio je hafiz Dževad Šošić, koji je mladoj hafizi uručio diplomu hafiza Kur'ana Časnog. On je pozvao na stalno preispitivanje, jer onakav odnos kakav imamo prema Kur'anu takav odnos imamo i prema našem Gospodaru, kazao je hafiz Šošić.

Svečanosti u Behram-begovoj medresi prisustvoao je direktor Uprave za obrazovanje Rijaseta IZ-e Ibrahim-ef. Begović, predstavnici Ministarstva vakufa iz Kuvajta i Svjetske organizacije za hifz, profesori i učenici Medrese, te porodica i prijatelji mlade hafize.

Hafiza Lejla Begunić rođena je 5. juna 1999. godine u Tuzli. Učenica je četvrtog razreda Behram-begove medrese. Kao učenica osnovne škole učestvovala je na mektebskim takmičenjima i osvajala prva mjesta na svim nivoima uključujući i nivo Rijaseta.