U četvrtak 10. 4. 2014. godine članovi Odbora za međureligijsku saradnju u Tuzli (vlč. mr. Vlatko Rosić, v.d. dekan tuzlanskog dekanata i ravnatelj Katoličkog školskog centra u Tuzli, mr.Mensur-ef. Husić, pomoćnik direktora za nastavu Behram-begove medrese, sveštenik Miloš Trišić, paroh prvi tuzlanski i Marina Rajner predsjednica Jevrejske općine u Tuzli, susreli su se sa šefom Ureda Misije OSCE-a u Tuzli Gonsalom de Cesare.

U razgovoru je de Cesare upoznao članove Odbora s projektima koje Ured OSCE-a poduzeo na planu izgradnje povjerenja i jednakosti među ljudima u Bosni i Hercegovini, spomenuvši posebno projekte upoznavanja s pripadnicima nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini. 

Predstavnici Odbora su potvrdili spremnost za učešće u projektima za koje procijene da mogu doprinijeti izgradnji povjerenja i eliminiranju nasilja i netolerancije prema drugom i drugačijem u bosanskohercegovačkom društvu. 

MRV BiH organiziralo sastanak u Tuzli

U četvrtak 10. 4. 2014. godine članovi Odbora za međureligijsku saradnju u Tuzli s grupama od po osam vjernika iz Islamske zajednice u BiH, Katoličke crkve, Srpske pravoslavne crkve i Jevrejske općine prisustvovali su sastanku na kojem je upriličena prezentacija historijata i strukture Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini. Prisutni članovi su upoznati i s dosadašnjim aktivnostima Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercgovini i najvažnijim projektima koje je ono do sada realiziralo, među kojima posebno mjesto zauzima Monitoring napada na vjerske objekte, izdavanje Glosara religijskih pojmova, Mreža žena vjernica i Susreti mladih teologa. 

Za vrijeme prezentacije naglašeni su ciljevi Međureligijskog vijeća, među kojima posebno mjesto zauzima izgradnja građanskog društva međureligijskim dijalogom. 

U drugom dijelu prezentacije predstavljene su aktivnosti koje su do sada realizirali odbori za međureligijsku saradnju u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini. 

Na kraju sastanka koordinatori projekata Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini stručni savjetnici Božana Ivelić-Katava i Emir Kovačević podijelili su prisutne u grupe, te od njih zahtijevali da razmotre prijedloge zajedničkog djelovanja u narednoj godini. Svaka grupa je prezentirala svoje ideje, koje će predstavljati osnov zajedničkih aktivnosti do kraja ove godine.