Predstavnice Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Tuzla sinoć su posjetile Dom penzionera u Tuzl,i gdje je upriličen i iftar za postače koji tu borave.

Prema riječima organizatora, penzioneri se raduju ovim susretima, istučući da je riječ o prilikama za susret i zajednički iftar. Oni iftare obično dočekuju u svojim sobama, sami ili u društvu svojih kolega i kolegica s kojima dijele sobu.

– Ovaj susret je bio prilika i za ugodan razgovor o ramazanu, ramazanskim danima i svemu onome što je sastavni dio mubarek mjeseca. Penzioneri su govorili o svom doživljaju mubarek mjeseca, o sjećanjima na ranije ramazane, ali su iskazali i zahvalnost za ovu pojsetu i pažnju koja im je ukazana – navode iz Odjela za brak i porodicu MIZ Tuzla.

Do kraja ramazana će biti realizovana još jedna aktivnost, kada će Odjel za brak i porodicu sve korisnike Doma obradovati prigodnim bajramskim poklonima. U realizaciju ovih ramazanskih aktivnosti uključene su koordinatorice, supruge imama, džematlijke i aktivistice.