Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u ponedjeljak 26. juna 2023. godine.

Na sjednici je usvojen izvještaj o mektepskoj pouci na području Muftiluka tuzlanskog u 2022/2023. mektepskoj godini. Analizirano je više aspekata rada u mektebu. Istaknuto je nekoliko mežlisa u kojima je tokom ove mektepske godine ostvareno značajno poboljšanje.

Razmatrana je informacija o učešću predstavnika Muftijstva tuzlanskog na 10. državnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 25. finalnom mektepskom takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH. Pohvaljen je ostvareni uspjeh učenika i njihovih mentora koji su na ovim takmičenjima predstavljali Muftijstvo tuzlansko.

Na sjednici je razmatrana informacija o održanoj Kulturno-vjerskoj manifestaciji ,,Dani Hasana Kaimije 2023.” Ove godine su održani jubilarni, dvadeseti Dani Hasana Kaimije uz bogat kulturni i vjerski program koji je realiziran u Zvorniku, Tuzli, Bijeljini, Srebrenici, Kalesiji i Sapni.

Data su mišljenja u vezi s vakufskim i infrastrukturnim predmetima u medžlisima Srebrenik, Bijeljina, Tuzla, Kalesija, Kladanj i Banovići. Razmatrana je informacija o zahtjevima za uvakufljenje na području medžlisa Kalesija i Vlasenica.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.