Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u petak 30. oktobra 2020. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je usvojen plan pripremnih aktivnosti za izradu i usvajanje Plana rada Muftijstva tuzlanskog za 2021. godinu.

Razmatran je Izvještaj o provedenoj javnoj raspravi o Nacrtu Pravilnika o nastavnicima i profesorima Islamske vjeronauke. Javna rasprava je provedena putem aktiva vjeroučitelja, a formirana je i posebna komisija Muftijstva tuzlanskog koja je sagledala ponuđeni tekst i dala svoje primjedbe i prijedloge.

Usvojena je odluka o uvođenju u primjenu Matične evidencije zaposlenika u Muftijstvu tuzlanskom, koja će se vodi u skladu sa zakonom i propisima Islamske zajednice, a sadržavat će najvažnije podatke koji se odnose na radno-pravni status svih zaposlenika Muftijstva.

Muftijstvo tuzlansko je dalo saglasnost na popunjavanje radnog mjesta imam, hatib i muallim u džematu Nova Kasaba (MIZ Vlasenica) i džematu Brdo (MIZ Čelić).

Dato je mišljenje o postupku izgradnje džamije u džematu Glumina (MIZ Zvornik) i transformacije vakufa u džematu Bučik Gornji (MIZ Banovići).

Članovi Muftijstva tuzlanskog su razmatrali informaciju o radu Medžlisa Islamske zajednice Odžak, kao i informaciju o pružanju pomoći porodicama radnika preduzeća “Papilon doo” u Čeliću, džematlijama iz džemata Nahvioci, Gornji i Donji Humci, koji su nastradali u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Muftijstvo tuzlansko je pohvalilo akciju darivanja krvi koju je početkom oktobra organizirala Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog. Akciji, koja je održana uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Poliklinike za transfuziologiju UKC-a Tuzla, odazvalo se osamdeset djevojaka i mladića iz deset medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog (Brčko, Čelić, Gračanica, Gradačac, Janja, Kalesija, Kladanj, Srebrenik, Tuzla i Živinice).

Tokom sjednice su razmatrana i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi dr. Sead Seljubac, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac, te sekretar Muhamed Hasanspahić.