Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak, 18. septembra 2023. godine, direktora Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaida Zajimovića i predstavnika organizacije Nema iz Kuvajta Halida el-Adžmija.

Razgovarano je o značajnom projektu izgradnje džamije u džematu Donji Humci, Medžlis Islamske zajednice Čelić. Svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju ovog objekta održano je 5. juna 2022. godine kojem su prisustvovali i vakifi iz Kuvajta.

Muftija Fazlović se zahvalio gostima iz Kuvajta na učešću u izgradnji ove džamije te je istakao da je u pitanju značajno povećanje džamijskog prostora koji je potreban džematlijama ovoga džemata. Planirano je da džamija ima i polivalentan prostor namijenjen radu s djecom i mladima, te održavanju različitih edukativnih programa.

Tokom ovog susreta razgovarano je i o drugim infrastrukturnim projektima od značaja za Muftijstvo tuzlansko.

Muftija Fazlović i gosti su isti dan posjetili Medžlis IZ Čelić te obišli radove na ovom objektu. Tom prilikom razgovarano je i s glavnim imamom i predsjednikom MIZ Čelić Džemal-ef. Šadićem i Salihom Karamovićem te džematlijama ovog džemata.