Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u srijedu 23. marta 2022. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu Muftijstva tuzlanskog za 2021. godinu. Konstatovano je da je obim obavljenog posla veći u odnosu na prethodnu godinu, te da su realizovane sve značajne aktivnosti planirane u protekloj kalendarskoj godini. Rad Muftijstva tuzlanskog u izvještajnoj godini, od protokolarnih aktivnosti do vjerskih i drugih poslova, umnogome je bio prilagođen i općim uvjetima pandemije.

Na ovoj sjednici Muftijstva usvojena je odluka o podršci imamima u Podrinju i Posavini. Usvojen je i Plan ramazanskih aktivnosti na području Muftiluka tuzlanskog u 2022/1443. godini po Hidžri, te potrebne odluke u vezi s organiziranjem Manifestacije “Dani Hasana Kaimije”.

Razmatrana je informacija o realizaciji općinskih i regionalnih takmičenja iz Islamske vjeronauke. Istaknuto je da su ova takmičenja uspješno realizovana, te je Muftijstvo tuzlansko uputilo čestitke najuspješnijim učenicima i njihovim nastavnicima. Razmatrana je i informacija o pripremi Kataloga pitanja i odgovora za organizaciju mektepskih takmičenja i sistematizaciju gradiva. Katalog je pripremio tim kojeg je imenovala Muftijstvo tuzlansko. Zaključeno je da će ovaj Katalog biti od koristi svim muallimima, a posebno onima koji su na početku svog radnog vijeka.

Članovi Muftijstva tuzlanskog razmatrali su izvještaj o radu i izvještaj o izvršenju budžeta medžlisa na području Muftiluka tuzlanskog za 2021. godinu, te informaciju o održavanju sjednica izvršnih odbora u medžlisima Muftiluka tuzlanskog u protekloj godini.

Na sjednici je data prethodna saglasnost na popunu radnog mjesta u Medžlisu Islamske zajednice Brčko. Data su mišljenja u vezi s vakufskim predmetima na području medžlisa Bratunac, Gračanica (Stjepan Polje i Pribava), Modriča (Jakeš) i Zvornik (Šid). Odobrena su finansijska sredstava MIZ Teočak za pomoć u rekonstrukciji džamije u džematu Centar. U dalju proceduru je stavljen prijedlog o formiranju džemata Korića Han, MIZ Gračanica. Razmatrani su i stavljeni u dalju proceduru Pravilnik o radu MIZ Teočak i Pravilnik o organizaciji i sistematiziciji radnih mjesta MIZ Teočak.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.