Druga redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog održana je u nedjelju 22. aprila 2018. godine u konferencijskoj sali Behram-begove medrese.

Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a prisustvovali su rukovodioci službi, kao i glavni imam i direktori ustanova Muftijstva.

Tokom sjednice je razmatrana informacija o pripremama za obavljanje kolektivne dženaze u Srebrenici i obilježavanje 23. godišnjice Genocida, kao i informacije o kolektivnim dženazama u Vlasenici, Kalesiji, Bratuncu i Zvorniku. Preciziran je kalendar održavanja vjerskih i kulturnih manifestacija u 2018. godini, te plan ramazanskih aktivnosti u 1439. h.g./2018. godini.

Članovi Savjeta su razmatrali i informaciju o predramazanskim akcijama „Dobročinstvom u susret ramazanu – otvorimo 1.000 vrata“ i „Vršnjak-vršnjaku“. Ove akcije su uspješno organizovane i prošle godine, te su tako na području Muftiluka tuzlanskog otvorena 3.074 vrata i uručeni paketi u vrijednosti 127.431,00 KM. Ova akcija će se i ove godine provoditi u mjesecu ša'banu i ramazanu u svim džematima.

U okviru humanitarne akcije „Vršnjak-vršnjaku“ učenici će na časovima Islamske vjeronauke i tokom mektebske nastave u Tuzli, Srebreniku, Gračanici i Zvorniku prikupiti novčana sredstva i tako pomoći u rekonstrukciji zgrade Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, koji je nedavno poplavljen čime je načinjena velika materijalna šteta.