Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta Islamske zajednice u BiH je u periodu od 02. – 04. maja 2014. godine organizovala i sprovela XV sportske susrete srednjoškolskih odgojno-obrazovnih ustanova IZ-e.

Ovogodišnje sportske susrete je ugostila “Elči Ibrahim-pašina medresa” u Travniku, a učešće je uzelo 9 ustanova, odnosno: “Gazi Husrev-begova medresa”  iz Sarajeva, medresa “Džemaludin Čaušević” iz Cazina, medresa “Osman ef. Redžović” iz Velikog Čajnog kod Visokog, “Behram-begova medresa” iz Tuzle, “Karađoz-begova medresa” iz Mostara, “Elči Ibrahim-pašina medresa” iz Travnika, “Prva Bošnjačka gimnazija” iz Sarajeva te medresa “Gazi Isa-beg” iz Novog Pazara i medresa “Mehmed Fatih” iz Podgorice, čime su i ovi susreti, 15-ti po redu dobili predznak internacionalni.

Učesnici ovogodišnjih susreta su se okupili u petak 02. maja u internatu “Elči Ibrahim-pašine medrese” u Travniku, gdje su svi bili i smješteni. Svečano otvaranje XV sportskih susreta održano je u subotu 03. maja,  u jutarnjim satima u krugu kasarne “Travnik”. Nakon intoniranja državne himne i proučenog odlomka iz Časnog Kur'ana, prisutnima se obratio direktor “Elči Ibrahim-pašine medrese” mr. Dževdet Šošić, koji je svim učesnicima poželio toplu dobrodošlicu u ime domaćina. Ispred organizatora prisutnima se obratio g. Seid ef. Eminović, koordinator ispred Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta IZ u BiH, dok je čast da svečano proglasi otvorenim XV sportske susrete imao muftija travnički mr. Nusret ef. Abdibegović. Nakon svečanog otvaranja susreta pristupilo se takmičenju u atletskim disciplinama, a ukupne rezultate možete pogledati ovdje.

ss 141

(www.rijaset.ba)