U danima 24-25. januara ove godine održan je zimski seminar za profesore Behram-begove medrese.

Ovaj vid edukacije profesora se kontinuirano održava već nekoliko godina i dobra je prilika da se profesori upoznaju s novim istraživanjima i dostignućima na poljima metodike i didaktike, te da stečena znanja primjenjuju u nastavnom procesu.

Ove godine, profesore su educirali: prof. dr. Nusret Isanović, Islamski pedagoški fakultet u  Zenici, s temom: Metodičnost nastavnika kao motivirajući faktor u odgojno-obrazovnom procesu; Razim Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ-e u BiH,  s temom: Muslimani u svijetu, izazovi i perspektive; i Džemal Salihspahić, bivši direktor Medrese „Osman-ef. Redžović“ u Visokom, s temom: Faktori koji doprinose postizanju kvalitetnijih rezultata u radu s učenicima. Profesorima su se obratili i reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Seminar za zaposlenike u tehničkim službama Medrese održan je u srijedu 28. januara ove godine, a predavači na njemu su bili dr. Sead Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog, Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese, Mehmedalija Čandić, pomoćnik direktora za učenički dom i Edin Brigić, profesor biologije u Medresi.

seminar 151