Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u petak, 21. juni 2019. godine održao je hutbu u Čaršijskoj džamiji u Prijedoru.

U hutbi je muftija Fazlović govorio o Allahovim, dž.š., blagodatima, koje su najneposrednije vezane za naš život i sve vrijednosti bez kojih naš život nije moguć.

“Mi smo, hvala Allahu, dž.š., imali jednu svijetlu putanju – ramazani-šerif. Sve ono što nam je ostalo drago, u čemu smo imali veliki duhovni, tjelesni, lični, porodični i društveni užitak želimo da čuvamo u svome sjećanju, da ne izblijedi tako lahko i brzo. Posebno nam valja čuvati naš živi, neprekinuti odnos s našim Gospodarom Allahom, dž.š. Ne možemo produžiti naš život ni jedan čas ako ne dišemo, ako do svake naše ćelije, pluća, moždanih vijuga, srca ne dođe zrak. Isto tako ni u jednom času ne možemo bez našeg Gospodara Allaha, dž.š. Moramo biti predani Allahu, dž.š., i to su lekcije iz ramazani-šerifa. Valja nam se držati tog užeta kojeg smo se tokom ramazana čvrsto držali sa obje ruke. Allaha, dž.š., se neprestano sjećati je misija našeg namaza i svakog drugog ibadeta,” kazao je muftija Fazlović, te je istakao da je Poslanik, s.a.v.s., preporučio da je najbolje svome Gospodaru se obraćati riječima: Oprosti mi, moj Gospodaru! Smiluj mi se, moj Gospodaru! Zaštiti me, moj Gospodaru! Opskrbi me, moj Gospodaru!

Džuma-namazu u Čaršijskoj džamiji u Prijedoru su prisustvovali i direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić i glavni imam imam Medžlisa Iz-e Prijedor Husein-ef. Velić i brojne džematlije.