U nedjelju 29.7.2018. godine svečano je otvorena džamija u povratničkom naselju Skočić, Medžlis IZ-e Zvornik.

Svečanosti su prisustvovali muftija Edhem-ef. Čamdžić, izaslanik reisu-l-uleme, koji je u svome obraćanju naglasio važnost čuvanja džemata i izgradnje džamija kao i stalnu borbu za prava Bošnjaka u manjem bosanskohercegovačkom entitetu.

Izaslanik muftije tuzlanskog  Vahid-ef. Fazlovića je bio glavni imam Medžlisa IZ-a Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, koji se osvrnuo na tragičnu sudbinu porodice Zije Ribića, koji je iz ovog mjesta a kome su u Agresiji ubijeni svi članovi porodice. Naglasio je da iz ovih tragičnih događaja trebamo učiti i uzeti pouku kako se nikome više nikada ne bi desilo ono što je zadesilo porodicu Ribić i mnoge Bošnjake Podrinja ali i cijele Bosne i Hercegovine.

U svojstvu domaćina prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ-a Zvornik prof. Haris-ef. Mustajbašić, koji je rekao da je sa završetkom izgradnje džamije u Skočiću obnovljena i posljednja od 35 džamija na području ovog Medžlisa, te je istakao veliku snagu i požrtvovanost Bošnjaka ovih krajeva koji su vraćajući se na svoja ognjišta obnovili svoje džemate i džamije.

O načinu izgradnje i donatorima govorio je predsjednik građevinskog odbora Ragib Zahirović, koji je i otvorio džamiju.
Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Medžlisa Zvornik prof. Mustafa-ef. Muharemović, gradonačelnik grada Zvornika Zoran Stevanović, predsjednik skupštine grada Zvornika Mersad Mehmedović i šef kabineta federalnog ministra raseljenih lica Edina Ramića Nisvet Mujanović. Moderator je bio Islam-ef. Mehmedović.

Noć prije otvorenja džamije proučen je mevlud u prisustvu velikog broja džematlija iz ovog ali i iz drugih džemata. Gost predavač na mevludskoj svečanosti bio je glavni imam MIZ-a Zavidovići Izet-ef. Čamdžić.