Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u petak, 17. februara 2023. godine, Medžlis Islamske zajednice Kladanj.

Muftija Fazlović je u Gojsalićima posjetio mezar rahmetli Besim-ef. Omerovića te je razgovarao sa džematlijama u ovom mjestu. Džamija u Gojsalićima je sagrađena 2002. godine te su provedene brojne aktivnosti na uređenju unutrašnjosti džamije, harema, mezarja i pomoćnih prostorija. Nažalost, nakon obilnih kiša kupola je značajno oštećena te se čekaju bolji vremenski uslovi kako bi se pristupilo njenom renoviranju.

Muftija se zahvalio džematlijama na njihovoj opredjeljenosti da u ovom mjestu imaju lijep džemat i da čuvaju svoju tradiciju. Posebno je pohvalio vezanost džematlija za svoju džamiju te uređeno mezarje koje je odraz brige o merhumima.

U Hadim Ali-pašinoj džamiji muftija Fazlović se obratio džematlijama te je predvodio džuma-namaz a hutbu je održao glavni imam MIZ Kladanj Asim-ef. Esmić.

Muftija Fazlović je prisustvovao sjednici Izvršnog odbora ovog medžlisa. Glavni imam Asim-ef. Esmić, predsjednik Selman Busnov i članovi Izvršnog odbora upoznali su muftiju Fazlovića s planovima i poslovima koje namjeravaju realizirati u ovoj godini. Muftija je istakao dobar početak rada novog saziva Izvršnog odbora. Izrazio je očekivanje da će se kvalitetan rad nastaviti i u narednom periodu te da će se postići značajni rezultati.

Održan je i sastanak sa imamima ovog medžlisa na kojem je razgovarano o aktivnostima i stanju u džematima. Naglašen je posebno dobar rad na polju predškolskog odgoja i rada s mladima. Muftija Fazlović je pohvalio rad glavnog imama i imama MIZ Kladanj te njihovo zalaganje u radu s djecom i mladima što predstavalja srž misije sa jako dobrim perspektivama.

Upriličena je i posjeta Mektebu za predškolski uzrast koji je nedavno pokrenut u ovom medžlisu a realizira se u prostorijama mekteba Hadim Ali-pašine džamije. Koordinator ovog projekta je Džemal-ef. Hatamleh, imam džemata Hadim Ali-pašine džamije. Mekteb za predškolski uzrast djeci nudi kvalitetan i zanimljiv sadržaj kroz igru i druge kreativne aktivnosti.

Tokom posjete Medžlisu IZ Kladanj muftija Fazlović je obišao majku četiri šehida Zumru Mehić te je održao predavanje u Tahvil-aginoj džamiji na centralnom mevludu Muftijstva tuzlanskog povodom Lejletul-miradža.