Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, u četvrtak 21. decembra je primio dr. Senaida Trnačevića, predsjednika Donorske mreže BiH, Lejlu Karamehmedović, predsjednicu Udruženja dijaliziranih i svih transplantiranih bolesnika TK, Eldinu Softić, potpredsjednicu Udruženja i Ifetu Karić, članicu Upravnog odbora.

Gosti su muftiju Fazlovića upoznali sa aktivnostima Donorske mreže BiH i Udruženja dijaliziranih i svih transplantiranih bolesnika TK. Istakli su kako je u Bosni i Hercegovini veoma važna edukacija građana, jer i pored promocija doniranja organa još uvijek postoji veliki broj nepoznanica. Naša zemlja ima veoma stručan kadar za transplantaciju organa, istakao je dr. Trnačević. Očekuje se da će se nakon zakonskih izmjena u Federaciji BiH povećati broj transplantacija i time olakšati velikom broju bolesnika.

Muftija Fazlović je istakao jaku duhovnu snagu onih koji su prevladali zdravstvene probleme i danas predano rade na poboljšanju kvalitete života bolesnih čineći tako veliko dobročinstvo. Muftija je kazao da Islamska zajednica, u skladu sa učenjem islama, podstiče povećanje svijesti o važnosti zdravlja ljudi i pomoći bolesnima da se izliječe.