Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u petak, 29. januara 2021. godine Sabahudin-ef. Ćemana, muftiju Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Muftija Ćeman je tokom ovog susreta istakao aktivnosti Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, koji se trenutno realizuju u 60 džemata u Americi i 4 u Kanadi. Predstavio je i rad Fondacije „Ljiljan“ koja je za školsku 2020./2021. godinu dodijelila 150 stipendija studentima u Bosni i Hercegovini. Dio stipendija će biti uručen i na području Muftijstva tuzlanskog, zbog nemogućnosti da se ove godine svi stipendisti okupe na jednom mjestu.

Muftija Fazlović se zahvalio muftiji Ćemanu na ovoj posjeti, te je pohvalio djelovanja Islamske zajednice na području Sjeverne Amerike s obzirom na razdaljinu koja odvaja Bošnjake od njihove matice. Islamska zajednica okuplja i organizira Bošnjake, radi na njegovanju naše kulture, a posebno važna je briga o njihovoj duhovnosti, organiziranju mektebske pouke i drugih vidovi edukacije o vjeri, kazao je muftija Fazlović.