U Čitaonici Biblioteke ”Behram-beg” 19. 10. 2023. godine promovisana je knjiga ”Bosanski jezik i komunikacija u nastavnoj praksi” autora prof. dr. Ismaila Palića i prof. dr. Mirele Omerović, a o knjizi su, pored autora, govorili prof. dr. Refik Bulić i prof. dr. Sead Nazibegović, a moderirao je Sead Husić.

Na početku promocije prisutnima se obratio direktor Biblioteke Admir Muratović.

Knjiga ”Bosanski jezik i komunikacija u nastavnoj praksi” predstavlja svojevrstan priručnik za bosanski jezik i komunikaciju u nastavnoj praksi i kao takva namijenjena je, prije svega, nastavnicima i učenicima, ali i svima onima koji žele poboljšati svoje jezičke kompetencije. Prvi dio knjige je teorijski određen a drugi se tiče praktičnih otvorenih problema u nastavi i komunikaciji, što ovu publikaciju čini izuzetno neophodnom, te je ista odmah naišla na širu primjenu kod nastavnika ne samo bosanskoga jezika. Pisan jednostavnim stilom, uz svu neophodnu naučnu aparaturu, ovaj priručnik bit će od velike pomoći i značaja svima kojima je bavljenje jezičkim kompetencijama profesionalna kategorija.

Promocija knjige ”Bosanski jezik i komunikacija u nastavnoj praksi” organizovala je Biblioteka ”Behram-beg” povodom Mjeseca knjige a u sklopu programa obilježavanja 30 godina Biblioteke.