Hafiska dova Eldaru Ćatibušiću, svršeniku Behram-begove medrese u Tuzli i studentu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, proučena je u četvrtak 16. januara 2020. godine u džamiji Medrese.

Hafiskoj dovi su prisustvovali izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu dr. Zuhdija Hasanović, direktor Behram-begove medrese mr. Ahmed-ef. Hatunić, glavni imam MIZ Sarajevo i muhafiz mladom hafizu dr. Kenan Musić, glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović,  predsjednik MIZ Tuzla dr. Amir Karić, brojni hafizi, alimi i gosti.

Direktor Behram-begove medrese mr. Ahmed-ef. Hatunić istakao je da je ova škola od 2000. godine pa do danas, među učenicima i profesorima, promovirala 70 hafiza. U njenim klupama danas je pet hafiza, a među profesorima je njih sedam.

Prisutnima se obratio muhafiz mladog hafiza dr. Kenan Musić koji je kazao da je ovo veliki i važan dan jer se na ovaj način razbija ono što bi dušmani htjeli, a to je da se muslimani udalje od Kur'ana.

Diplomu hafiza Kur'ana Časnog Eldaru Ćatibušiću je uručio izaslanik reisul-uleme Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski. Muftija Fazlović je čestitao hafiz Ćatibušiću, njegovom muhafizu, porodici, džematu, Medžlisu Tuzla, Behram-begovoj medresi i Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

“Posebno smo radosni kada je pred nama u ovakvim prilikama mlada osoba. Naši učenici i učenice, studenti i studentice, uz brojne druge ambicije i želje koje imaju, donesu odluku i nauče Kur’an. To je veliko djelo. Trebaju nam velika djela, jer nam valja čuvati vrijednosti koje su nam date, a one su prije svega naša vjera i naša zemlja Bosna i Hercegovina. Uspjet ćemo ako budemo puno radili, ako se budemo trudili. Neka ovo veliko djelo našeg hafiza bude primjer svima nama,” kazao je muftija Fazlović.

Eldar Ćatibušić, sin Halida i Medihe, rođen je 1998. godine u Tuzli. Pohađao je mektebsku nastavu u džematu Krojčica. Njegov muallim je bio hafiz Merim-ef. Đulović, koji ga je podučio kur'anskom pismu te ga uveo u učenje hifza. Nakon završene Behram-begove medrese upisuje se na Fakultet islamskih nauka u Sarajevu i redovan je student četvrte godine teološkog smjera. Hifz je počeo učiti u medresi, a posebno ga je intezivirao za vrijeme školovanja na Fakultetu islamskih nauka. Njegov muhafiz je glavni imam Medžlisa IZ-e Sarajevo i profesor na Fakultetu islamskih nauka dr. Kenan Musić. Eldar Ćatibušić je hifz položio 25. decembra 2019. godine pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.