Brkić je govorio na temu: Naša jedina domovina je Bosna i Hercegovina. U svom izlaganju istakao je važnost 1. marta, kao važnog datuma za sve građane BiH

U petak 4.3.2016. godine, poslije jacije-namaza, u džematu Tutnjevac, Medžlis IZ-e Srebrenik, održana je redovna tribina. Već treću godinu ovaj džemat redovno održava tribine prvog petka u mjesecu.

Bila je to dvadeset i šesta tribina, a gost je bio Salih Brkić, novinar i TV-reporter, dobitnik velikog broja priznanja (zlatne značke, zlatnog grba, priznanja za najboljeg ratnog reportera). Autor je brojnih dokumentarnih filmova, a zasigurno je njegov doprinos povratku i rasvjetljavanju brojnih nedoumica na području Srebrenice nemjerljiv.

Brkić je govorio na temu: Naša jedina domovina je Bosna i Hercegovina. U svom izlaganju istakao je važnost 1. marta, kao važnog datuma za sve građane BiH, ali i istakao bitne elemente koji su obilježili ovaj dan. Kratko je prikazao i video snimke koji svjedoče genocid nad Bošnjacima, te ukazao na važne korake koje Bošnjaci treba da poduzmu kako se ne bi zaboravio ovaj strašan zločin.

Veliki broj prisutnih vjernika je mogao čuti informacije, detalje iz rata koje do sada nisu čuli, jer Brkić je bio na izvoru informacija.