Medžlis Islamske zajednice Tuzla u četvrtak 25. februara 2016. godine u amfiteatru KOC Tušanj-Slatina održao je redovnu godišnju Skupštinu.

Na samom početku Skupštine ašere je proučio Nedim ef. Dervišević, imam Jalske džamije.

Prije samoga radnog dijela Skupštine izabrano je Radno predsjedništvo Skupštine u sastavu: Edib Kravić – predsjednik, Ibrahim ef. Softić – zamjenik predsjednika i Dženan Rahmanović – član.

Na Skupštini su razmatrani i usvojeni izvještaji o radu Vjersko-prosvjetne, Administrativno-pravne i Finansijsko-računovodstvene službe Medžlisa za prošlu godinu.

Također su razmatrani i usvojeni planovi rada ove tri službe za tekuću godinu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed ef. Huskanović predstavljajući izvještaj Vjersko-prosvjetne službe za prošlu godinu kazao je članovima Skupštine da se vjerski život na području Medžlisa odvijao kroz 28 džemata.

– Mektebska nastava izvodila se u 42 mekteba. U prošloj mektebskoj godini upisano je 1804 polaznika, što je za 91 polaznika više nego godinu ranije. Obilježili smo sve značajne datume kao i mubarek dane prigodnim programima. Posebno bih istakao da smo prošle godine štampali po teći put Ramazanske novine u tiražu od 5000 primjeraka – istakao je hafiz Huskanović.

Hafiz Huskanović proučio je i dovu na kraju Skupštine, koja je protekla u radnoj atmosferi.

Piše: Džanan Ribić