U organizaciji Medžlisa IZ-e, te UGM Sumejja Odžak održan je mevlud za žene u subotu, 27.02.2016. god., poslije podne namaza.

Na samom početku prisutne je poselamio Fahrudin ef. Mujanović, a zatim je riječi dobrodošlice uputila muallima Indira Kusur i naglasila da  društveno korisni rad u ime Gospodara je  rad, koji ispunjava dušu svake vjernice, a upravo na tom putu se trude članice odžačke Sumejje.

Da program bude poučan i lijep potrudile su se članice mektebskog hora, članice ženskog hora, a mevlud su proučile vrijedne hanume. Među gošćama mevludske svečanosti bile su hanume iz Gradačca sa svojom koordinatoricom za rad sa ženama Emirom Kavazović, hanume iz Bosanskog Šamca, Modriče, te modričke općine. Gost predavač, uvažena prof. Azra Fazlović, koja je na najljepši način objasnila da je istinska sreća i zadovoljstvo samo u pokornosti Stvoritelju, te prisutne podsjetila da je namaz najbolji način iskazivanja  zahvalnosti i pokornosti Uzvišenom Gospodaru. Prisutne su počašćene mevludskim šerbetom, kolačima i prigodnom porukom našeg Poslanika,s.a.w.s., koje su pripremile članice  Sumejje.

Nakon programa vrijedne hanume su  pripremile ručak za sve musafire, te je druženje nastavljeno u mektebskim prostorijama.

{gallery}0203160{/gallery}

Indira Kusur, mu'allima