U ponedjeljak, 18.1.2021. godine upriličen je sastanak muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića sa predsjednicima aktiva nastavnika islamske vjeronauke osnovnih i srednjih škola na podučju Muftijstva tuzlanskog.

Muftija je u svom obraćanju naglasio da nastavnici islamske vjeronauke pripadaju generaciji ljudi koja je podizala bajrak dini-islama na ovom području u različitim historijskim periodima. Vjeroučitelji su bili prepoznatljivi po svojoj uzoritosti i ugledu,  obrazovanju i pisanoj riječi u prvoj polovini XX stoljeća, sve do uspostave komunističkog režima. Među njima je bilo entuzijasta sa postignutim akademskim zvanjima doktora nauka, autora udžbenika, autora radova u časopisima i drugim publikacijama. Današnja iskustva vjeroučitelja dragocjena su na polju misije, realizacije nastave islamske vjeronauke i drugih aktivnosti u okrilju institucija Islamske zajednice.

Ovom prilikom vjeroučitelji su informisani o aktivnostima koje će biti poduzete na planu unapređenja uvjeta realizacije nastave islamske vjeronauke. Za vrijeme diskusije, vjeroučitelji su ukazali na izazove i poteškoće sa kojima se susreću u svom radu, te ponudili prijedloge njihovog prevazilaženja.

Sastanku je prisustvovao dr. Sead ef. Seljubac, kome se, povodom odlaska u penziju, Muftija zahvalio na četrdesetgodišnjem hizmetu Islamskoj zajednici i rukovođenju Službom za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.  Vjeroučitelji su u znak zahvalnosti dr. Sead-ef.-Seljubcu uručili prigodan poklon. Sastanku je prisustvovao dr. Mensur-ef. Husić, koji je od 1.1.2021., preuzeo rukovođenje  Službom za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.