U okviru programa unapređenja mektebske nastave, u nedjelju 12. oktobra 2014. godine u balon sali “Monte” nastavila je s radom Škola malog nogometa pri Mektebskom centru Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Prvoga dana nastavka ove popularne škole okupila su se 22 mala fudbalera koje će i ove sezone nogometu učiti trener Muhamed Sajtanović.

“Očekuje se i veći broj djece, kao i prošle sezone, a osnovni uslov za polaznike ove škole je da redovno pohađaju mektebsku nastavu,” kazao je imam Mirsad-ef. Okanović, koordinator Škole malog nogometa. Najmlađima se obratio i glavni bijeljinski imam Samir-ef. Camić, koji im je poželio berićetan početak i ove škole, te uspješne sastanke i treninge.

“U Medžlisu Islamske zajednice veliku pažnju posvećujemo nastavnom i vannastavnom radu s djecom i mladima. O tome svjedoče naše sekcije pri Mektebskom centru. Naravno, i ovo je način da djeci i njihovim roditeljima približimo mektebsku nastavu. Sport je važan segment života svakoga čovjeka i mi želimo popularizirati i sport i nastavu na kojoj učimo osnove naše vjere. Bitno je da se ova djeca druže, da budu istinski prijatelji, da se zbliže i u sportu i u vjeri. Bit će tu i utakmica, turnira, putovanja, a želimo da ovi nogometaši budu pravi muslimani i u sportu, da budu odgovorni, da znaju postizati pobjede, ali i podnositi poraze,” kazao je glavni imam Samir ef. Camić.

Dodao je da je i trener Muhamed Sajtanović ponikao u bijeljinskom Mektebu, da je sada cijenjeni nogometaš, te da je posvećenost malim nogometašima njegov doprinos radu MIZ Bijeljina.

mnogomet bijeljina 140

(Sajtanović Muhamed, trener)