U nedjelju 3. decembra u prostorijama Medžlisa IZ-e Srebrenik dodijeljena su priznanja i nagrade za najbolji literarni rad.

U sklopu cjelomjesečne manifestacije povodom rođendana Muhammeda a.s. Medžlis je raspisao konkurs na temu „Poslanik, a.s. u mom srcu“ koji je trajao od 15.11.2017.g. do 27.11.2017.g. Svečanost dodjele nagrada otvorio je Mirsad Begunić, pobjednik ovog konkursa, polaznik mekteba Ćehaje.

Prije same dodjele nagrada i priznanja prisutne su poselamili u ime Medžlisa IZ-e Srebrenik glavni imam Refik-ef. Hodžić, a u ime komisije za ocjenu radova obratio se Osman-ef. Mujić, član komisije.

Pravo učešća na konkursu imali su polaznici mektebske nastave na području Medžlisa IZ-e Srebrenik (uzrasta od I do IX razreda osnovne škole). Na adresu Medžlisa pristigao je veliki broj radova, a komisija u sastavu mr. sc Damir-ef. Babajić, predsjednik, Osman-ef. Mujić, član, i profesor bosanskog jezika i književnosti Haris Vehabović, član, ocijenili su tri najbolja rada:

  1.    Begunić Mirsad – Mekteb Ćehaje
  2.    Hadžić Adnan – Mekteb Hrvati
  3.    Suljić Melisa – Mekteb Duboki Potok

Begunić Mirsad, koji je osvojio prvo mjesto, je pročitao rad. Nakon toga nagrade i priznanja uručili su glavni imam Medžlisa Refik-ef. Hodžić i predsjednik Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović. Svečanost dodjele nagrada uljepšali su članovi hora džemata Ćehaje izvođenjem ilahija i kasida. Pored pobjednika ovoj svečanosti prisustvovali su roditelji djece, njihovi prijatelji i muallimi.