Svečanosti otvorenja džamije u Redžićima (Kamenica) na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik u subotu 5. augusta prisutvovalo je nekoliko hiljada vjernika.

Ašere na početku događaja je proučio Resul-ef. Alić. O burnom historijatu džamije i Kamenice na otvorenju je govorio džematski imam Mensur-ef. Redžić.

U svojstvu domaćina se obratio i glavni imam Medžlisa Zvornik Haris-ef. Mustajbašić, koji je ukazao na odgovornost sviju prema budućim generacijama.

Na skupu su govorili podpredsjednik RS-a Ramiz Salkić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edin Ramić.

Izaslanik muftije tuzlasnkog bio je Mustafa-ef. Gobeljić, koji je kroz svoje obraćanje uputio na obavezu svakog pojedinca da bude najbolji u poslu kojim se bavi.

Direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. Mensur-ef. Malkić bio je izaslanik Reisu-l-uleme, koji je na ovom svečanom otvorenje prenio podršku i selame poglavara Islamske zajednice. On je također naglasio da je područje Kamenice prostor koji je dao dosta imama, ali i prostor na kojem su ležale i leže kosti velikog broja naših šehida.

Ašere na završetku programa je proučio Alija-ef. Mehmedović, a dovu bivši glavni imam Medžlisa Zvornik Nurija-ef. Čikarić. Ilahije su izvele Azra i Alma Muratbegović.

Hfz. Mensur ef. Malkić je proglasio ovu džamiju vlasništvom Islamske zajednice, a svečano su je otvorili Mustafa, Sabahudin i Abdurahman Redžić.

(medzlis-zvornik.info)