Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta SID (Jačanje međureligijskog dijaloga u BiH), 4. i 5. maja u Tuzli, organiziralo je trenining Komunikacijska strategija MRV-a i to za odbore: Bijeljina, Brčko, Orašje i Tuzla.

Ovaj trening doprinosi ispunjenju vizije MRV-a, uz pronalazak kreativnih rješenja, koji će maksimizirati pozitivne prilike, istovremeno smanjujući mogućnosti izloženosti riziku. Trening je oslovio različite mogućnosti koje se nude u komunikaciji, identifikaciju potrebnih resursa i izazova, te podjelu odgovornosti (unutrašnja i vanjska komunikacija).

Istaknuto je da se strateškim komuniciranjem otvara mogućnost za predstavljanje organizacije s ciljem privlačenja potencijalnih donatora i partnera koji prepoznaju važnost djelovanja MRV-a u BiH.

Jedan od zaključaka je bio da odbori za međureligijsku saradnju na području sjeveroistočne Bosne trebaju organizirati zajedničke projekte i aktivnost, što će biti prioritet u budućem radu.

Odbor za međureligijsku saradnju Tuzla predstavljali su: dr. Mensur-ef. Husić, predsjedavajući; paroh tuzlanski Miloš Trišić, član; fra Franjo Ninić, član; predsjednica Jevrejske općine Tuzla Marina Rajner, član te sekretari Odbora Armina Malkić Topalović i Ivana Šimić.