Trinaesto po redu takmičenje u hifzu „Čuvari Kur'ana“ u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, pod pokroviteljstvom Muftijstva tuzlanskog, održano je u subotu, 25. februara 2023. godine u Džamiji „Kralj Abdullah“.

Učešće na takmičenju uzeli su predstavnici Škole Kur'ana i mekteba Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, njih ukupno 26. Kandidati su se takmičili u dvije kategorije, hifz od sure Ed-Duha do sure En-Nas uzrast do šestog razreda osnovnih škola, te kategorija hifz sure Jasin gdje su učešće uzeli polaznici od sedmog do devetog razreda.

Kandidate je ocjenjivala komisija u sastavu prof. hafiz Mirnes-ef. Spahić (predsjednik) i dr. hafiz Edin-ef. Peštalić (član).

Najbolje rezultate u kategoriji hifz sura od Ed-Duha do sure En-Nas ostvarili su:
1. Smajić Davud,
2. Alibegović Ibrahim i
3. Hodžić Amina.

Najbolji u kategoriji hifz sure Jasin bili su:
1. Čoković Muhamed,
2. Spahić Zejd i
3. Osmić Sara.

Tri najbolja takmičara u obje kategorije nagrađena su vrijednim novčanim nagradama i diplomama. Svim kandidatima koji su uzeli učešće na ovom takmičenju uručena su uvjerenja o učešću, kao i novčane nagrade.

U svečanom dijelu proglašenja kandidata koji su postigli najbolje rezultate na ovom takmičenju obratio se glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Hafiz Huskanović je čestitao učesnicima i njihovim roditeljima. U svom obraćanju glavni imam Huskanović posebno je istakao rad škole Kur'ana na čelu sa muallimom Edib-ef. Avdićem koji na specifičan način vrijedno i predano radi na podučavanju djece, te njihovom odgoju i oplemenjivanju u duhu kur'anskih načela.