O ovoj zanimljivoj knjizi govorili su promotori predsjednik Astronomskog društva BiH „Orion“ iz Sarajeva prof. dr. Muhamed Muminović i prof. Mustafa Spahić

U petak 11.3.2016. godine u sali Medžlisa je održana promocija knjige „Kur'anska astronomija – naučni parametri u plemenitom Kur'anu“, autora Adnana Šerifa. Promocija je otvorena učenjem Kur'ana i obra'anjem glavnog imama Refik-ef. Hodžića.

O ovoj zanimljivoj knjizi govorili su promotori predsjednik Astronomskog društva BiH „Orion“ iz Sarajeva prof. dr. Muhamed Muminović i prof. Mustafa Spahić.

Muminović je o knjizi govorio s aspekta astronomske nauke. Dodao je da „autor koristeći otkrića astronomije i upoređijući ih s kur'anskim ajetima, objašnjava postanak svemira, zakonitosti kretanja nebeskih tijela i fascinantnost svijeta u kojem živimo“.

Mustafa Spahić je o knjizi govorio s aspekta vjere. On je istakao da knjiga nudi puno bitnih i  relevantnih informacija za život, te da nakon njenog čitanja niko više ne može imati sumnju u istinitost Kur'ana. „Autor knjige Adnan Šerif vodeći je svjetski naučnik iz ove oblasti, a živi i radi u Libanu. Njegovi radovi objavljeni su u brojnim časopisima, a bavi se naučnim činjenicama sadržanim u Kur'anu koje je savremena nauka spoznala nekoliko vijekova nakon objave ove svete knjige“ zaključuje prof. Spahić.

kuranska astronomija 161