Vakufsko poljoprivredno dobro Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina završilo je još jednu, devetu po redu, žetvu ječma i pšenice.

– Ovogodišnja žetva po svemu je specifična u negativnom pogledu, ali su rezultati zadovoljavajući. Sjetva u jesen 2022. godine, te prihrana u proljeće 2023. godine, bile su izuzetno skupe jer su vještačka đubriva bila skuplja za tri do četiri puta od cijena godinu ranije, uz poskupljenje goriva, sjemena i zaštite. Otkupna cijena posebna je priča i više je nego mizerna – naveli su iz Medžlisa.

Dodaju sa su uprkos svemu postigli prosječan prinos od preko pet tona po hektaru, te izuzetan kvalitet s obzirom na kišnu godinu i bolesti koje su generalno pokvarile i prinose i kvalitet ječma i pšenice na većini poljoprivrednih imanja u Semberiji.

– Konačni rezultati omogućavaju nam siguran ulazak u jesenju žetvu kukuruza nakon čega slijedi sjetva ječma i pšenice za sezonu 2023/2024, deseta po redu, što je dokaz opstojnosti i kvalitetnog, dobro organizovanog rada – zaključili su iz Medžlisa Bijeljina.