U petak, 1. avgusta 2014. godine, umjesto već tradicionalne tribine koju nekoliko mjeseci prvog petka u mjesecu organizuje džemat Tutnjevac, Medžlis IZ-e Srebrenik, održano je veče Kur’ana.

Večeri Kur'ana su postali sve češći povodi okupljanja vjernika u našim džamijama. Nakon klanjanja akšam-namaza imam džemata Tutnjevac hfz. Damir ef. Jahić je prisutnima poželio toplu i srdačnu dobrodošlicu, zahvalivši se svim prisutnima što su svojim dolaskom ukazali na značaj ovakvih događaja.

Prisutne je počastio svojim prisustvom i glavni imam Medžlisa Srebrenik Refik ef. Hodžić, koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih manifestacija, te istakao vrijedni rad hfz. Damir ef. džematskog odbora i džemata Tutnjevac.

tutnjevac 142

Veliki broj vjernika je mogao uživati u učenju Kur’ana kojeg su ovu noć učili: Hfz. Kemal ef. Mehić, Hfz. Bajro ef. Delić, Hfz. Mirsad ef. Mrahorović, Nisad ef. Drndić, Omer ef. Nasić, Mumin ef. Mumić. Nakon što su prisutne počastili svojim milozvučnim glasovima hfz. Damir ef se zahvalio učačima te pozvao večerašnjeg vaiza. U izuzetno lijepoj atmosferi, pred velikim brojem džematlija i omladine, preko stotinu prisutnih, predavanje je održao hfz. Esmir ef. Selimović, imam džemata Luka, Medžlis IZ-e Srebrenik.

Hfz. Esmir ef. je govorio o  časnom Kur'anu kao Allahovoj objavi. U svome obraćanju on je naznačio da je Kur'an sveobuhvatni način i koncept življenja te da svojim sadržajem daje odgovore na sva životna pitanja.

Prisutne sa nekoliko ilahija i kasida počastio je hor iz Gradačca pod vodstvom Adnana Kukuljevića.

Nakon predavanje uslijedilo je druženje sa džematlijama i gostima, koji su uživali u društvu hafiza.  Zahvaljujemo džematskom odboru i hfz.prof. Damir ef. na trudu i nadamo se da će se ova praksa nastaviti i u budućnosti. Moramo naglasiti da je ovo šesta manifestacija koju organizuje džemat Tutnjevac, koje se održavaju prvog petka u mjesecu.

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi džemat Tutnjevac i imama hfz. Damir-ef. na njihovom trudu i zalaganju, kao i sve prisutne koji su izdvojili svoje vrijeme i došli da prisustvuju ovoj tribini, a posebno naše hafize koji sun as počastili svojim učenjima i vazom. Amin!

(rijaset.ba)