Nastupili polaznici mektebske nastave iz Srebrenika, Tuzle i Gračanice

U centralnoj džamiji srebreničkog Medžlisa C. Srebrenik, u petak 27.2.2015. godine održana je večer Kur’ana polaznika mektepske nastave s područja medžlisa Srebrenik, Tuzla i Gračanica. Učesnici programa su bili učenici mekteba ovih medžlisa, koji su na takmičenju iz kiraeta bili najbolji u svojim medžlisima. Neki od učača Kur'ana su svoje medžlise predstavljali i na takmičenju iz kiraeta na nivou Muftijstva tuzlanskog, a jedna od njih je Muftijstvo predstavljala na takmičenju na nivou Rijaseta IZ-e u BiH.

Nakon klanjanja akšam-namaza vjernike iz raznih krajeva BiH poselamio je imam džemata C. Srebrenik Emir-ef. Brašnjić. Potom su noć uljepšali svojim milozvučnim glasovima najbolji polaznici mekteba: Hasanbašić Selsebil (Kiseljak), Omerović Abdul-Kadir i Omerović Harun (Solina), Huremović Malik (Lipnica), iz Tuzle; Taletović Asim (Prijeko Brdo), Jahić Džejlan (Stjepan Polje II)  iz Gračanice, te Sara Muhammed Džabir Berekat (C. Srebrenik), Begunić Lejla (Ćehaje), Ćatić Dževad (Lušnica), Ibrahimović Smajo (Zahirovići), Buljubašić Nermin (Kiseljak) i Avdić Aida (Špionica) iz Srebrenika.

Nekoliko ilahija, kasida i salavata na Poslanika proučili su imami medžlisa Srebrenik i Tuzla, kao i Melika Moranjkić iz mekteba C.Srebrenik.

Glavni imam Medžlisa Srebrenik Refik-ef. Hodžić obratio se, kao i hfz. Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa IZ-e Tuzla, koji je održao i prigodan vaz. On je istakao važnost ljubavi među muslimanima, kao i važnost dove: “Ko upućuje dovu za muslimana, meleki upućuju dovu za njega (upućivača dove)”.

Prigodni pokloni su podijeljeni svim učesnicima programa.

Pored velikog broja vjernika, svečanosti su prisustvovali imami s tri navedena medžlisa, te predsjednik Medžlisa Srebrenik Abdulah Arifović, kao i načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović.

{gallery}0403150{/gallery}