Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović je povodom dvadesete godišnjice upriličio prijem za direktora dr. Emira Suljagića i uposlenike Memorijalnog centra Srebrenica.

Muftija Fazlović je istakao da Memorijalni centar ispunjava emanet koji mu je povjeren i dostojno čuva sjećanje na šehide genocida u Srebrenici.

– Želim ovom prilikom da iskažem zahvalnost i poštovanjem prema svima koji su doprinjeli da se uspostavi Memorijalni centar Srebrenica. To je civilizacijski odgovor države Bosne i Hercegovine na genocid, planetarno zlo koje je počinjeno nad Bošnjacima. U posljednjih nekoliko godina imamo i nove dimenzije u radu ovoga centra. Vi ste kao jedna generacija koja o tome danas brine mnogo učinili i ostavili veliki trag u ovom vremenu. Znamo šta Memorijalni centar znači za Srebrenicu, Podrinje i cijelu Bosnu i Hercegovinu, zato podrška vašem radu mora biti snažna. Islamska zajednica je neupitno opredjeljena da uvijek bude uz vas, kazao je muftija Fazlović.

Direktor Suljagić se zahvalio muftiji Fazloviću na ovom susretu i velikoj podršci. Istakao je da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uvijek uz Memorijalni centar te da mu je oslonac i kada izostane podrška nekih drugih. Naglasio je da se saradnja koju Memorijalni centar ima s Islamskom zajednicom i drugim institucijama, domaćim i međunarodnim, temelji na dobrom planu i jasnoj predodžbi o tome u kom smjeru ovaj centar treba da ide.

Prijemu koji je upriličen 17. oktobra ove godine prisustvovali su direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić.

Muftija Fazlović je istog dana u Muftijstvu tuzlanskom razgovarao s direktorom Suljagićem i glavnim imamom Peštalićem o pitanjima i projektima važnim za Memorijalni centar i život Bošnjaka u Srebrenici.