Dana 1.10.2013.godine u sjedištu Medžlisa IZ-e Zvornik u tome gradu, muftija tuzlanskiVahid-ef. Fazlović, u prisustvu njegova zamjenika dr. Seada-ef. Seljubca, predstavnika vlasti općina Zvornik i Sapna, članova Izvršnog odbora Zvorničkog medžlisa, kao i svih imama s toga područja svečano je dodijelio dekret o postavljenju novog zvorničkog glavnog imama Harisa-ef. Mustajbašića.

Na ceremoniji dodjele dekreta o novom glavnom imamu je govorio dr. Seljubac, koji je, između ostaloga, istakao da je Mustajbašić završio Behram-begovu medresu u Tuzlii Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, da je mlad i perspektivan, da ne odustaje od zacrtanih ciljeva i zna kako ih ostvariti, te da je uspješan i pouzdan u poslu.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazloviću svome obraćanju je istakao značajne rezultate u dosadašnjem radu Medžlisa IZ-e Zvornik, apostrofirajući važnost ovih prostora i Bošnjaka u njima za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Govorio je i o ciljevima koji  stoje pred ovim Medžlisom. Iskazao je nadu da će u budućnostiMedžlis IZ-e Zvornik adekvatno i uspješno odgovoriti na sve izazove.

Prigodnim riječima se na kraju svečanosti obratio i glavni imam, koji je proučio i ašere, a Hariz-ef. Pašić je proučio dovu.

{gallery}031013{/gallery}