Prvi put nakon 26 godina i početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, 25 godina od potpunog uništenja svih bijeljinskih džamija, u četvrtak 31. maja 2018. godine, u Noći Bedr (Lejletul Bedr), 17. noći mjeseca Ramazana u Krpića džamiji u Bijeljini organiziran je iftar, klanjani akšam namaz, jacija namaz i teravih namaz te proučen mevlud.

Ugledni bijeljinski trgovac Ahmed-aga Krpić, porijeklom iz Hercegovine, krajem 18. stoljeća izgradio je u bijeljinskoj Hambar mahali džamiju za čije izdržavanje je uvakufio više dućana u Janjica čaršiji. Za vrijeme austrougarske vladavine, u blizini ove džamije izgrađena je prva bolnica u Bijeljini. Nije poznato da je ikad sačuvan tarih Krpića džamije. Kao dotrajala, 1909. godine je porušena, a već sljedeće godine na istom mjestu izgrađena je nova džamija koja, kao i sve ostale, nije preživjela rušenje 1993. godine.

Džamija Ahmed-age Krpića do temelja je srušena 13. marta 1993. godine, kada su srušene i ostale četiri bijeljinske džamije. U decembru 2002. godine, nakon mukotrpnog vraćanja vakufskih parcela i teškog puta obezbjeđivanja građevinskih dozvola, za svih pet džamija urađeni su temelji i obnova je počela. Do sada su sve munare uspravljene, a od 2006. godine u funkciji je Sultan Sulejmanova Atik džamija, koja je svečano otvorena u augustu 2014. godine. Svečano su otvorene i proklanjale i četiri džamije u džematima opštine Ugljevik, koji organizaciono pripadaju Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina. Planirano je uskoro i svečano otvorenje Krpić džamije.

Prigodan mevludski program izveli su imami, vjeroučitelji i horska sekcija Mektebskog centra u Bijeljini. Teravih-namaz u Krpić džamiji predvodio je Mirsad-ef. Okanović, a programu je prisustvovao i Hasan-ef. Mustafić, predratni imam Krpić džamije.