Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u petak, 3. juna 2022. godine muftiju zeničkog hafiza Mevludin-ef. Dizdarevića i njegove saradnike.

Tokom prijema u Muftijstvu tuzlanskom, razgovarano je o radu dvaju muftijstava, te su razmijenjena iskustva u pogledu razvoja džemata, medžlisa i ustanova.

Muftije Fazlović i Dizdarević, zajedno sa svojim saradnicima, posjetili su Behram-begovu medresu, Agenciju za certificiranje halal kvalitete, Biblioteku „Behram-beg“ i Institut za društvena i religijska istraživanja.

Muftija Dizdarević je predvodio džuma-namaz u Džamiji Kralja Abdullaha u Tuzli a nakon toga upriličen je obilazak Centra za mlade Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa IZ Tuzla na Tušnju, koji uz džamiju ima učionice, amfiteatar i višenamjenski klupski prostor za aktivnosti Mreže mladih.

U posjeti Muftijstvu tuzlanskom bili su i saradnici muftije Dizdarevića: dekan IPF u Zenici prof. dr. Muharem Adilović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Edin Kavazović, glavni imami medžlisa Islamske zajednice Tešanj i Zavidovići Fuad-ef. Omerbašić i Izet-ef. Čamdžić.