Svečanost povodom završetka hatme dvadeset i dva polaznika halke Kur'ana u živiničkom džematu Priluk održana je u petak 10. marta ove godine.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, glavni živinički imam Sedin-ef. Karić, imami ovog Medžlisa i mnogobrojni džematlije koji su ispunili prostranu prilučku džamiju.

Halka Kur'ana u ovom džematu djeluje već dugi niz godina i pohađali su je polaznici svih uzrasta. Najmlađa je učenica četvrtog razreda osnovne škole, a najstariji su džematlije od sedamdeset godina, koji nisu dozvolili da im godine budu prepreka da nauče učiti Kur'an. Polaznici su vrijedno radili s imamom Amir-ef. Memićem, a njihovo učenje Kur'ana je intenzivirano nakon dolaska Azaudin-ef. Sakića za imama u ovaj džemat.

Posebne emocije izazvalo je učenje Kur'ana mlade Amine Omić, djevojke s teškim obostranim oštećenjem sluha, koja je svojom hrabrošću i upornošću oduševila sve prisutne. Put koji je ona prošla kako bi naučila arapsko pismo bio je težak i naporan, ali uz veliku podršku porodice i muallima ispunjena je njena velika želja.

Dr. Sead-ef. Seljubac u svome obraćanju je kazao kako ova vrsta truda ne poznaje godine. Svako od ovih polaznika uložio je određeni trud, a nagrada svakome od njih je sprat uloženog truda. Seljubac je čestitao svima njima i pozvao one koji još uvijek ne znaju učiti Kur'an da se pridruže halkama Kur'ana i budu u skupini onih koji vole Kur'an i njeguju ljubav prema Allahovoj Riječi.

Glavni imam Karić čestitao je polaznicima i njihovom muallimu, istakavši kako u skoro svim živiničkim džematima djeluju halke Kur'ana.

Svršenici hatme u džematu Priluk su Alen Aljić, hadži Kasim Zukić, Meho Žabić, Azra Zukić, Mersija Avdihodžić, Hidajet Avdihodžić, Salih Klapić, Nejra Zukić, Nedžada Zukić, Edin Klapić, Amina Klapić, Ajiša Halilčević, Azra Omić, Amina Omić, Alisa Omić, Safija Zukić, Nevzet Karić, Meliha Poljić, Nurdina Zukić, Emis Poljić, Sanela Žabić, Emir Redžić.

{gallery}1203170{/gallery}